Coronavirus - Spitalul din Huşi a primit maşti de protecţie, mănuşi şi dezinfectanţi din partea reprezentanţilor episcopiei

Autor: George Traicu
Publicat: 29-03-2020 20:37

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au donat Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" o serie de materiale sanitare de protecţie şi dezinfectanţi, în urma unui apel al cadrelor medicale de la unitatea sanitară.

Consilierul social-misionar din cadrul Episcopiei Huşilor, Vladimir Beregoi, a declarat presei că pentru moment au fost achiziţionate doar câteva sute de măşti şi mănuşi, deşi au fost comandate cantităţi mai mari.

"Am comandat câteva mii de echipamente de protecţie, dar sunt produse pe care le găsim greu pe stoc, sunt cantităţi reduse în depozite. Urmează să mai primim astfel de echipamente şi le vom direcţiona acolo unde este nevoie. Este o perioadă grea pentru toată lumea, dar vom trece peste toate cu bine cu ajutorul lui Dumnezeu", a precizat preotul Vladimir Beregoi.

În ultima săptămână, Episcopia Huşilor a donat 20.000 de euro Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru achiziţionarea unui aparat de testare pentru depistarea noului coronavirus, a oferit suma de 5.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie la Spitalul de Urgenţă Bârlad, după ce acesta a fost desemnat unitate suport şi a pus temporar la dispoziţia Serviciului de Ambulanţă o autospecială primită de la Crucea Roşie Bavareză.

Totodată, cu ajutorul unor voluntari, Episcopia Huşilor împarte persoanelor izolate sau bătrânilor singuri din judeţ pachete cu alimente, produse de igienă sau medicamente.