Doi angajaţi ai echipei de baseball Chicago Cubs au fost testați pozitiv la coronavirus

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 30-03-2020 08:44

Doi angajaţi ai echipei de Chicago Cubs, din liga profesionistă nord-americană de baseball (MLB), au fost testaţi pozitiv la coronavirus la începutul lunii, au relatat duminică mai multe surse.

Echipa a precizat că ambii angajaţi au participat la un antrenament desfăşurat în data de 8 martie la stadionul Wrigley Field, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

Chicago Cubs a menţionat că rezultatele testelor pozitive au venit pe 23 şi 24 martie. Echipa a trimis un email tuturor membrilor staff-ului vineri în care aceştia erau îndrumaţi să urmeze măsurile luate de Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) şi le-a reamintit să îşi monitorizeze sănătatea.

Major League Baseball şi-a suspendat sezonul chiar înaintea debutului, după ce pandemia de coronavirus a întrerupt sezoanele celorlalte ligi profesioniste, NBA (baschet), NHL (hochei pe gheaţă) şi MLS (fotbal), în timp ce NFL (fotbal american) este în pauza competiţională.

Citește și: Coronavirusul face ravagii în Anglia - Medicii refuză să revină la muncă dacă familiile nu primesc despăgubiri în caz de deces

Chicago Cubs, echipă înfiinţată în 1876, a câştigat de trei ori titlul în baseball-ul american, ieşind învingătoare în World Series în 1907, 1908 şi 2016.