Anunț important al Ambasadei României la Bruxelles

Autor: Corespondent Diaspora
Publicat: 31-03-2020 13:49

În contextul evoluției pandemiei de Coronavirus, vă aducem la cunoștință că deocamdată, programul de lucru cu publicul al Secției Consulare a fost suspendat, în cadrul măsurilor de împiedicare a răspândirii noului coronavirus și în concordanță cu măsurile adoptate de autoritățile belgiene.
În toată această perioadă, personalul consular va asigura asistență consulară generală, cu prioritate pentru situațiile de urgență: decese, accidente, titluri de călătorie, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei. Titlurile de călătorie se pot elibera numai în baza unei motivări temeinic justifiate, în cursul aceleași zile.
Pentru toate aceste situații, vă rugăm să ne contactați pe numărul de urgență
+32(0)2 344 0854.
Va reamintim telefoanele noastre:
- Telefoane call-center:
+32 (0)2 347 5338
+32 (0)2 345 0040
+32 (0)2 344 1658
- Linie telefonică suplimentară unde se oferă informații și se preiau solicitări de asistență consulară în contextul epidemiei COVID-19: +40/21 431 2059
Reluarea programului de lucru normal cu publicul va fi anunțată atât pe pagina de internet a oficiului consular, cât și prin notificare în contul dumneavoastra de pe www.econsulat.ro.
Un mesaj în acest sens va fi transmis fiecărui utilizator în parte pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro. Cei care au făcut programarea telefonic sau la ghișeu, vor fi contactați de către un angajat al Secției consulare.
Toate programările din această perioadă de suspendare a activității de lucru cu publicul vor fi reprogramate, cu celeritate, în ordinea în care acestea au fost înregistrate, după reînceperea activității.
Măsurile luate în prezent la Secția consulară din Bruxelles au ca scop depășirea cu succes a acestei situații deosebite pentru toți.
Vă multumim pentru toate mesajele dumneavoastră, dar având în vedere că semnalați situații personale, specifice, vă adresăm rugămintea de a transmite solicitările dumneavoastră la adresa de e-mail bruxelles.consul@mae.ro pentru a fi rezolvate punctual.
Mulțumim pentru înțelegere și contăm pe sprijinul dumneavoastră.