Bursele europene mai recuperează din pierderi, dar încheie cel mai slab trimestru din 2002

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 31-03-2020 16:33

Piețele bursiere europene au recuperat din pierderi marți, după căderile masive din această lună, investitorii urmărind eforturile masive de susținere a activității economice și a depășirii pericolului blocării lanțurilor de aprovizionare globale din cauza pandemiei de coronavirus, anunță MEDIAFAX.

Indicele pan-european STOXX 600 a crescut cu 1,8%, cu acțiunile din turism și timp liber, asigurări și energie - care marchează cele mai importante scăderi din această lună -câștigând între 2,7% și 4,9%.

Citește și: Politolog, despre pandemia de coronavirus: ‘Nu vrem să trăim un alt Colectiv la scară națională’ .

Asistența medicală, utilitățile și imobiliarele - considerate în m obișnuit apărători - au crescut, de asemenea, cu circa 1,5%, pe măsură ce vânătorii de chilipiruri au revenit, după ce temerile inițiale au eliminat mai mult de 3.000 de miliarde de dolari din valoarea de piață a firmelor europene.

Indicii de referință arată că primul trimestru al anului a fost cel mai slab din aproape două decenii, întrucât numărul cazurilor de COVID-19 a continuat să crească în Europa și mai multe țări au extins măsurile de carantină care au oprit activitatea din afaceri.

Volumele de tranzacționare din STOXX 600 au scăzut, de asemenea, timp de patru zile consecutive.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

Pe fondul temerilor unei recesiuni globale profunde și de durată, o creștere neașteptată a datelor industrie chineze a oferit un licăr de speranță pentru creșterea economică mondială. Analiștii au avertizat că o recuperare durabilă pe termen scurt este încă departe de a fi asigurată.

Acțiunile germane au câștigat 2,5%, dar sunt în scădere cu peste 15%. în cea mai proastă lună a lor din 2011. Datele de marți au arătat că șomajul în cea mai mare economie din Europa a crescut ușor în martie, dar cifrele nu reflectau impactul coronavirusului pe piața muncii, deoarece au fost incluse doar datele până la 12 martie.