Donald Trump anunță că pasagerii canadieni şi britanici de pe pachebotul Zaandam vor fi evacuaţi

Autor: George Traicu
Publicat: 02-04-2020 07:27

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat miercuri că pasagerii canadieni şi britanici ai pachebotului Zaandam, care transportă patru morţi şi persoane cu simptome ale CONVID-19, vor fi evacuaţi în scurt timp, transmite AFP potrivit Agerpres.

"Canadei i-a fost notificat să-şi repatrieze pasagerii de pe navele care vor acosta" la Fort Everglades (Florida), a declarat Donald Trump, adăugând că acelaşi mesaj i-a fost adresat şi Marii Britanii.

Liderul administraţiei de la Washington a precizat că Statele Unite "vor trimite personal medical la bordul navei".

Guvernatorul Floridei, republicanul Ron DeSantis, a refuzat până în prezent să permită acostarea pachebotului Zaandam şi a altui vas, dar miercuri a anunţat că este dispus să facă acest lucru.

"Comitetul lucrează la un proiect pentru a le permite locuitorilor Floridei să revină la casele lor în siguranţă şi a expatria cetăţenii străini fără să se amestece printre membrii comunităţii noastre", a declarat el pentru canalul Fox News.

Compania de croazieră Holland America, care exploatează cele două nave, a spus miercuri într-un comunicat că "aşteaptă confirmarea" din partea autorităţilor locale pentru a debarca pasagerii.