Spitalul Județean Harghita a primit o donație de 10.000 de lei din partea Bisericii

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 05-04-2020 09:50

Deși Harghita este cel mai puțin afectată de noul coronavirus, spitalul județean din Miercurea Ciuc a primit vineri un ajutor din partea Bisericii pentru a depăși cu bine situața de criză medicală în care ne aflăm, potrivit basilica.ro.

Permanența Consiliului Eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, întrunită în ședință de lucru în data de 2 aprilie 2020 sub președinția Preasfințitului Părinte Andrei, a hotărât să sprijine Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc printr-un act de donație în valoare de 10.000 lei, fapt realizat vineri, 3 aprilie 2020.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Prin acest gest, Episcopia se alătură celorlalți donatori și binefăcători ai unității medicale sus menționate care au înțeles nevoia de solidaritate într-un astfel de moment greu pe care îl traversăm, anunță Biroul de presă al Eparhiei.

În același timp, Episcopia adresează tuturor un îndemn la credință și nădejde în ajutorul Milostivului Dumnezeu pentru depășirea acestei situații care a cuprins țara noastră și întreaga lume, iar prin rugăciunile slujitorilor Sfintelor Altare este alături de personalul medical și de pacienți, încredințându-i pe toți de purtarea de grijă a lui Dumnezeu, Izvorul vieții și Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

În toată țara, parohii, mănăstiri, episcopii și arhiepiscopii ajută fiecare la capacitatea sa, coordonându-se la nivel de eparhie. Oferă sprijin spiritual și consiliere, dar și hrană caldă pentru lucrătorii medicali și vamali, pentru vârstnici, persoane fără venituri și persoane izolate în carantină, achiziționează aparatură medicală pentru spitalele locale și dau un impuls efortului de strângere de fonduri pentru acestea, devenind astfel un catalizator social al eforturilor de sprijin în pandemie.