VIDEO Recital la pian susținut de o elevă de 14 ani, pe balconul locuinței, ca mesaj de încurajare pentru cadrele medicale

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 05-04-2020 12:47

Celia Dumitrescu, elevă la Colegiul Naţional „George Enescu”, transmite un mesaj de încurajare pentru cadrele medicale aflate în luptă cu noul coronavirus. Celia a susţinut un recital de pian, cu piese de Bach şi Schubert, pe balconul locuinţei, potrivit Mediafax.

Celia Dumitrescu, 14 ani, a susţinut un recital de pian cu piese de Bach şi Schubert, dedicat medicilor şi asistenţilor din spitale. Celia a cântat pe balconul locuinţei sale, fiind urmărită de către vecini de la balcoane, iar pe Internet de prietenii de pe reţelele de socializare. Celia este de 8 ani elevă a Colegiului Naţional "George Enescu" şi studiază pianul sub îndrumarea doamnei profesoare Olga Szel.

Cel care i-a sugerat acest recital a fost tatăl său, Alexandru Dumitrescu, care s-a ocupat şi de partea tehnică a transmisiei live pe Internet.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

"Tata şi-a dorit să cânt şi eu la pian, cum a cântat şi el când era mic. Am avut ureche când eram mică şi încă am. El a vrut să studiez şi eu, nu neapărat ca să ajung pianistă, dar pentru o bună dezvoltare a creierului şi a abilităţilor mele cognitive.

Am ţinut un concert pe balcon, din cauza circumstanţelor în care ne aflăm. M-am gândit că oamenii trebuie să lucreze, chiar dacă suntem în carantină, şi acesta este modul meu de a mă antrena pentru examene şi concursuri.

Am vorbit şi cu doamna profesoară Olga Szel, care a fost de acord. Am mai susţinut recitaluri în aer liber, organizate de doamna profesoară la o biserică, dar n-am mai cântat niciodată pe un balcon. A fost interesant. Puţin cam frig, dar a fost ok." a declarat Celia Dumitrescu.