Demers curajos al lui Victor Negrescu: Provocarea lansată de europarlamentar partidelor politice din România

Autor: Ioana Necula
Publicat: 06-04-2020 00:56

Europarlamentarul Victor Negrescu sugerează clasei politice din România că ar trebui să renunțe la banii care sunt plătiți partidelor politice, urmănd ca sumele să fie redistribuite spitalelor și achiziției de echipamente medicale.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

"În contextul în care traversăm o criză fără precedent trebuie ca mediul politic să dea un răspuns adecvat situației și să se ridice la nivelul așteptărilor.

Am solicitat ca o parte din fondurile alocate partidelor politice și grupurilor parlamentare europene să fie realocate spitalelor și achiziției de echipamente medicale. Pornind cu fondurile pe care nu le folosim în prezent din cauza contextului. Evident că mi-aș dori ca o măsură similară să fie posibilă și în România. Un astfel de demers trebuie însă însoțit de măsuri clare de protecție a pluralismului politic, a libertății de expresie și a diversității opiniilor politice, precum și asigurarea vizibilității acestora.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Orice solicitare trebuie să fie bazată pe puterea exemplului. În acest sens în ultimele săptămâni am sprijinit împreună cu colegii mei din PES activists România activități caritabile și acțiuni din diferite domenii, pentru că cei implicați în politică trebuie să fie primii care dau semnalul solidarității și responsabilității", a scris europarlamentarul pe pagina de Facebook.