12 arme de vânătoare şi muniţia aferentă au fost confiscate de la doi doljeni acuzaţi de braconaj

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 05-04-2020 22:51

12 arme de vânătoare şi muniţia aferentă au fost găsite de poliţişti în locuinţele a doi bărbaţi din Dolj. Bărbaţii au fost surpinşi la o vânătoare ilegală, relatează corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii au descins la locuinţele celor doi bărbaţi de 42 şi 38 de ani, din localităţile Craiova, respectiv comuna Breasta, după ce un paznic de vânătoare a reclamat că cei doi ar fi împuşcat un căprior pe care apoi l-ar fi abandonat, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dolj, partida de vânătoare nu era organizată, iar cei doi nu aveau autorizaţie pentru a vâna pe acel fond de vânătoare. Când şi-au dat seama că ar putea fi prinşi de paznicul de vânătoare, au abandonat animalul mort şi au fugit pentru a nu fi găsiţi.

Poliţiştii au făcut percheziţii la cei doi vânători acasă şi au găsit 12 arme de vânătoare pentru care aveau permis de port armă, dar şi muniţie aferentă. Atât puştile, cât şi muniţia au fost confiscate.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

“Din cercetările efectuate până în prezent, polițiștii au stabilit faptul că, cei doi bărbați de 42 și 38 de ani, din Craiova, respectiv Breasta, s-ar fi deplasat, în dimineața zilei de ieri, 4 aprilie a.c., pe un fond de vânătoare situat în zona localității Argetoaia, unde ar fi împușcat un căprior, pe care însă l-au abandonat, pentru a nu fi depistați la fața locului de un paznic de vănătoare. Căpriorul a fost ridicat de la fața locului, în cauză fiind dispusă efectuarea unei constatări, în vederea lămuririi stării de fapt.Tototdată, în urma celor 2 percheziții, polițiștii au găsit 12 arme de vânătoare deținute în baza permiselor de port armă, precum și muniția aferentă acestora, o parte din aceasta fiind deținută fără respectarea prevederilor legale din domeniu.”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.