Cătălin Cârstoiu, după ce Spitalul Universitar, pe care îl conduce, a devenit FOCAR de coronavirus: Am cerut detașarea a 3 medici militari

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 06-04-2020 19:10
Actualizat: 06-04-2020 21:03

Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar de Urgență din București, a recunoscut, luni seara, la România TV, că a solicitat detașarea a 3 medici militari la unitatea pe care o conduce de puțin timp, după ce 35 de cadre medicale și 75 de pacienți au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19.

Cârstoiu a precizat că numai la nivelul acestui spital s-au făcut aproape 2.000 de teste de coronavirus, iar în ultimele zile au apărut numai 3 cazuri noi.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

”Am solicitat detașarea a trei medici militari de la Spitalul Militar Central. Acești medici vor asigura coordonarea zonelor de risc din spital. Nu este vorba de a scăpa de persoane incomode, de gâlceavă, de scandal. Doresc o mai bună armonizare a măsurilor mele cu cele militare, din această perioadă.

Un medic militar cred că e mult mai conștient de anumite riscuri. Nu știu dacă o să limităm extinderea acestui focar. În ultimele zile avem 3 cazuri, am limitat extinderea. Am făcut aproape 2.000 de teste. Unele sunt făcute de DSP, altele prin resurse proprii, din sponsorizări.”, a spus Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar.

Citește și: Victor Ponta a atacat dur Guvernul: Acceptăm să fim mințiți și propagam minciuni .