Un spital din Mumbai a fost PUS sub LACĂT după infectarea cu coronavirus a cadrelor medicale

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 06-04-2020 20:51

Un important spital privat din Mumbai a fost închis după ce aproximativ 30 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, a anunţat luni municipalitatea capitalei economice a Indiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Trei medici şi 26 de asistente medicale de la spitalul Wockhardt au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, a declarat Vijay Khabale-Patil, un purtător de cuvânt al celui mai populat oraş indian.

"Trei sute de angajaţi au fost plasaţi în carantină şi spitalul este închis", a adăugat el. Doar pacienţii cu coronavirus deja prezenţi sunt încă trataţi acolo.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Personalul medical din India, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, se plânge că nu are acces la echipament de protecţie suficient în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

O organizaţie de asistente medicale din Mumbai, United Nurses Association, a acuzat conducerea spitalului că a pus în pericol personalul, prin faptul că le-a refuzat echipamentul potrivit.

Conform celui mai recent raport oficial, India a înregistrat 4.067 de cazuri de coronavirus, dintre care 109 decese, de la începutul epidemiei. Experţii consideră că numărul real este mult mai mare, din cauza testării insuficiente.