Ministerul Sănătăţii a descoperit călătoria în timp: Solicitări retroactive către managerul suspendat al SUUB, după interviul pentru STIRIPESURSE.RO

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 08-04-2020 13:09
Actualizat: 08-04-2020 17:48

Ministerul Sănătăţii solicită managerului suspendat al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, informaţii despre stocurile de materiale sanitare şi proceduri, la aproape trei săptămâni de la decizia suspendării. Solicitarea vine la câteva ore după ce Adriana Nica a făcut apel la premierul Orban, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, să verifice pe documente acuzaţiile care au fost invocate pentru suspendarea din funcţie.

"Sunt convins că domnul premier a fost total dezinformat. E foarte rău ca din poziţia domniei sale să facă asemenea acuzaţii. Îl rog public să ceară documentele de la nivelul spitalului universitar", afirma Adriana Nica în interviul acordat STIRIPESURSE.RO, marţi, 7 aprilie, după ora 14.00.

Potrivit unor surse din sistemul de sănătate, tot marţi, 7 aprilie, la ora 17.10, Ministerul Sănătăţii a transmis o solicitare către Adriana Nica, dar şi către directorul medical şi directorul de îngrijiri medicale pentru furnizarea unor informaţii referitoare la stocurile de materiale sanitare din spital şi procedurile implementate pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Răspunsul era solicitat până la data de 7 aprilie, la ora 17.00, cu 10 minute înainte de trimiterea solicitării.

Contactată de STIRIPESURSE.RO, Adriana Nica a confirmat că a primit solicitarea de la Ministerul Sănătăţii, precizând că demersul nu face decât să confirme faptul că decizia suspendării sale din funcţie nu a avut la bază o situaţie reală, documentată.

"Solicitarea se referă la stocurile de materiale sanitare din magazia spitalului, la proceduri, la tot felul de lucruri pe care ei mă acuză pe mine că nu le aveam atunci. Acum vor să se documenteze. Dacă s-ar fi dosit o informare corectă şi obiectivă, ar fi trebuit solicitate aceste înscrisuri anterior întocmirii notei prin care s-a propus suspendarea contractului de management pe perioada stării de urgenţă. Găsesc o parte din documente în anexele plângerii prealabile. Am iniţiat procedura judiciară prin trimierea plângerii prealabile", a declarat Adriana Nica.

În interviul de marţi, Adriana Nica afirmă că acuzaţiile legate de primul pacient cu COVID-19 de la Universitar, situaţia care a dus la suspendarea sa din funcţie, sunt false. "Faptul că la la secţia de nefrologie a fost focar este o ştire falsă", afirmă medicul, dezvăluind că niciun angajat al spitalului care a intrat în contact cu pacientul testat pozitiv nu a fost infectat. "Domnul premier a fost total dezinformat, nu a vorbit fundamnentat", a mai afirmat Adriana Nica, cu referire la acuzaţiile lui Ludovic Orban. Managerul suspendat al Spitalului Universitar dezvăluie că împreună cu Comitetul Director a luat încă din decembrie măsuri pentru pregătirea tratării unui mare număr de pacienţi cu COVID-19. Detalii AICI!