Spitalul din Zalău primeşte un aparat de testare de la Agenţia Naţională pentru Zootehnie

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 08-04-2020 19:11

Un aparat pentru testarea coronavirusului a fost pus la dipoziţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ), testarea pacienţilor din Sălaj urmând a fi posibilă în cel mai scurt timp, potrivit Agerpres.

Acesta este cel de-al doilea aparat intrat recent în dotarea spitalului din Zalău, după cel oferit de Grădina Botanică din Jibou.

Potrivit unei informări de presă a Instituţiei Prefectului Sălaj, printr-un contract de comodat între spitalul judeţean şi ANZ, pacienţii din judeţ vor avea, astfel, două aparate pentru testarea Covid-19.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

"Le mulţumim tuturor celor care au sprijinit demersurile pentru ca sălăjenii să aibă la dispoziţie şi acest aparat. Întreaga aparatură a ajuns azi la Zalău, fiind amplasată în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău - Laboratorul de Microbiologie BK. Specialiştii urmează să probeze aparatul şi sperăm ca în cel mai scurt timp să putem asigura condiţiile optime pentru punerea acestuia în funcţiune, alături de PCR-ul existent deja la spitalul judeţean.

âConsiderăm ca prioritate zero punerea în funcţiune a celor două aparate, deoarece, prin depistarea rapidă a cazurilor vom reuşi să prevenim extinderea îmbolnăvirilor, să protejăm personalul medical şi pe ceilalţi sălăjeni", precizează, în informarea de presă menţionată, prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş.