Singură, într-un spital din Milano - O infirmieră româncă de doar 40 de ani a murit din cauza COVID-19

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 09-04-2020 06:39

O infirmieră româncă a murit în Italia, la vârsta de 40 de ani, după o luptă de câteva săptămâni cu COVID-19. Femeia era stabilită în Italia de 15 ani, informează oglioponews.it.

Elena Rodica Nițu lucra la spitalul Oglio Po din Cassalmaggiore, provincia Cremona, regiunea Lombardia, în secția de dializă. Aceasta s-a infectat cu coronavirus în urmă cu o lună.

Deoarece starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, femeia a fost transferată la Milano, unde a continuat să lupte cu boala. În cele din urmă, Elena Rodica Nițu a murit pe 7 aprilie. „A făcut-o fără să aibă alături vreun membru apropiat al familiei”, notează sursa citată.

Aflați în România, părinții și fratele infirmierei au luat legătura cu Ambasada României în Italia pentru a recupera trupul neînsuflețit al acesteia. Iubitul infirmierei speră ca autoritățile să ridice restricțiile de la frontieră.

„A fost o fată drăguță și veselă, întotdeauna loială muncii, pe care o iubea cu adevărat: de fapt și-a dedicat trupul și sufletul pacienților, nu s-a oprit niciodată”, povestesc alte cadre medicale din Oglio Po despre Elena Rodica Nițu.