Incredibil. Primăria Măgurele îi pune pe cetăţeni să plătească dezinfectarea scărilor de bloc/ REPLICA

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 10-04-2020 12:32
Actualizat: 11-04-2020 20:26

Autorităţile locale din România o adevărată campanie naţională de dezinfectare a scărilor de bloc după ordonanţa militară numărul 4. Un caz cu totul aparte este oraşul Măgurele de lângă Bucureşti, acolo unde primarul PNL, Narcis Constantin, a dispus ca toate cheltuielile prilejuite de dezinfectarea blocurilor să fie plătite de către locatari. Aşa cum se poate vedea din fotografii, pentru fiecare apartament suma de plată este de 9,5 lei cuprinsă în factura de întreţinere pentru luna martie. Banii sunt trecuţi la capitolul „alte cheltuieli”.

I-am văzut când au venit. Au dat cu nişte apă chioară, au tropăit pe scări şi au plecat. Totul a durat maxim 5 minute în tot blocul. Nimeni nu ne-a spus că trebuie să plătim dezinfecţia, dar apoi ne-am trezit cu acel anunţ la avizier. Nu este o sumă mare, dar cred că este o taxă ilegală, pentru că, din câte am înţeles, obligaţia aparţine Primăriei. De altfel, domnul Narcis (Constantin – primarul din Măgurele n.r.) şi-a făcut campanie pe facebook cu dezinfecţia şi nu mi se pare normal să ne pună tot pe noi să plătim acum”, ne-a declarat doamna Ioana, care locuieşte în Platformă, unul dintre cartierele oraşului Măgurele.

Pe 2 aprilie, primarul Narcis Constantin a anunţat, încălcând dispoziţiile legale, primele două cazuri de coronavirus în Măgurele. „Cu părere de rău, vă informez că pe raza orașului nostru au fost confirmate pozitiv 2 persoane, sot și sotie, întorși din străinătate și care se aflau deja în izolare la domiciliu. În acest moment, aceștia sunt internați la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș din București”, scria pe Facebook primarul liberal.

UPDATE: Primăria Măgurele a dat următoarea replică - VEZI AICI