Asociaţia Pentru Dezvoltarea Filmului Românesc oferă granturi pentru artiştii afectați de starea de urgență

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 10-04-2020 14:06

Asociaţia Pentru Dezvoltarea Filmului Românesc oferă granturi pentru artiştii afectaţi de starea de urgenţă.

Starea de urgenţă instaurată în întreaga lume, inclusiv în România, din cauza epidemiei de COVID-19 a afectat întreaga economie, unul dintre cele mai vulnerabile domenii fiind cinematografia, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

Munca în echipă este o parte esenţială în producţia de film, care a fost extrem de afectată în ultimele două luni. Toate producţiile de filme, la fel ca şi marile evenimente, au fost amânate sau chiar anulate. Din acest motiv, toţi liber profesioniştii care lucrau pe contracte de colaborare au rămas fără nicio sursă de venit.

Asociaţia Pentru Dezvoltarea Filmului Românesc vine în ajutorul artiştilor independenţi din cinematografie lansând o sesiune de acordare a micro-granturilor #ADFRSurvival, în valoare totală de 3.000 de euro.

Prima sesiune se va desfăşura între lunile aprilie şi mai, iar categoriile de artişti independenţi vizate sunt talentele emergente. Este vorba despre reprezentanţi ai industriei cinematografice, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 35 ani, din departamentele imagine, regie, scenaristică, scenografie şi costume, şi actorii independenţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 40 ani, care au avut cel puţin o colaborare în cinema, în ultimele 12 luni.

Citește și: Directorul general al OMS, amenințat cu moartea în plină pandemie! Tensiunile cu Taiwan escaladează

Pentru fiecare categorie vor fi acordate câte trei micro-granturi a câte 500 de euro fiecare.

Aplicaţiile vor fi analizate de o echipă de evaluatori formată din Laura Muşat (fondator ADFR), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator / director artistic ShortsUP) şi Iulia Popovici (critic de film & teatru / fondator Asociaţia Transectorială a Independenţilor din Cultură).

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 20 aprilie. Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul asociaţiei.