Ar fi iresponsabil să repornim competiţiile dacă situaţia nu este sută la sută sigură, spune președintele FIFA

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 10-04-2020 15:35

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că ar fi o dovadă de iresponsabilitate reluarea competiţiilor fotbalistice dacă riscul de infectare cu Sars-CoV-2 se menţine ridicat, informează lequipe.fr, citată de news.ro.

"Nu are rost să punem în pericol viaţa umană pentru un meci, o competiţie sau o ligă. Toată lumea ar trebui să ţină cont de acest lucru. Ar fi iresponsabil să repornim competiţiile dacă situaţia nu este sută la sută sigură.

Vezi si: Ludovic Orban anunță ȘOMAJ TEHNIC pentru cei mai mulți bugetari: Cine NU va fi atins de noua decizie a Guvernului

Dacă trebuie să aşteptăm puţin mai mult, trebuie să o facem. Este mai bine să mai aştepţi puţin mai mult decât să-ţi asumi riscuri", a declarat Infantino.

Mai multe federaţii şi ligi profesioniste examinează scenarii pentru reluarea cât mai rapidă a campionatelor intrerupte de pandemia de coronavirus.

În România, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că federaţia şi LPF lucrează cu trei scenarii pentru reluarea meciurilor de fotbal, în datele de 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie.