Călin Popescu Tăriceanu, 4 întrebări pentru ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în contextul pandemiei de coronavirus

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 10-04-2020 21:34
Actualizat: 10-04-2020 23:31

Călin Popescu Tăriceanu i-a transmis ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, patru întrebări despre situaţia generată de coronavirus în România. Liderul ALDE vrea să afle numărul comunicărilor primite de MS în perioada 1 decembrie 2019 - 12 martie 2020, ce instituţii a informat şi ce măsuri a luat, anunță MEDIAFAX.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, vineri, ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru mai multe întrebări cu privire la situaţia generată de coronavirus în România.

Citește și: Violeta Alexandru nu își schimbă declarația privind dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor

„Am solicitat ministrului ca în maxim 7 zile să răspundă la următoarele întrebări:

1) numărul de informări/comunicări/rapoarte/avertizări pe tema noului coronavirus (COVID-19) primite la Ministerul Sănătăţii în perioada 01 decembrie 2019 – 12 martie 2020?

2) care au fost autorităţile române pe care Ministerul Sănătăţii le-a informat cu privire la aceste informări/comunicări/rapoarte/avertizări şi care au fost datele la care ele au fost informate?

3) care au fost măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le-a luat în perioada 01 decembrie 2019 - 12 martie 2020 pentru a limita răspândirea noului coronavirus?

4) care este numărul de persoane unice (dacă o persoană a fost testată de mai multe ori ea trebuie numărată ca o persoană testată şi nu mai multe) testate de coronavirus în perioada 1 ianuarie 2020-10 aprilie 2020 şi când a fost efectuat primul test?”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

Liderul ALDE a spus că răspunsurile reprezintă clarificări pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le prezinte în spaţiul public.

„#RomaniiTrebuieSaStie – nu aşa spune PNL?”, încheie senatorul ALDE.

Potrivit ultimei informări oficiale, au fost prelucrate 55.430 de teste, însă Grupul de Comunicare Strategică nu comunică şi numărul persoanelor testate..