Coronavirus: Bulgaria a suspendat intrarea cetăţenilor ţărilor terţe pe teritoriul său

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 11-04-2020 18:23

Bulgaria a decis interzicerea temporară a intrării cetăţenilor tuturor ţărilor terţe pe teritoriul său prin trecerea frontierei pe cale aeriană, maritimă, feroviară sau rutieră, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne bulgar, informează BTA, potrivit Agerpres.

De asemenea, este suspendată intrarea în Bulgaria a pasagerilor care vin dintr-o serie de state membre ale Uniunii Europene şi de ţări din spaţiul Schengen, indiferent de cetăţenia călătorilor respectivi. Aceste ţări, ce prezintă un risc de răspândire a COVID-19, sunt Italia, Spania, Franţa, Germania, Olanda, Austria, Belgia, Luxemburg, Elveţia, Islanda, Liechtenstein şi Regatul Unit.

Citește și: Raed Arafat, despre sezonieri: 'Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000/zi. Solicitarea, pe cale diplomatică'

Interdicţia nu se aplică cetăţenilor bulgari, membrilor familiilor cetăţenilor bulgari şi persoanelor cu statut de rezident permanent sau cu permis de şedere pe termen lung pe teritoriul Bulgariei. Cetăţenii din respectivele state membre ale UE şi ţări din spaţiul Schengen şi membrii familiilor lor au permisiunea de a tranzita teritoriul bulgar pentru a reveni în ţara lor de reşedinţă.

De asemenea, interdicţia nu se aplică personalului medical, cercetătorilor în domeniul medical, personalul implicat în îngrijirea persoanelor în vârstă, personalului din transporturi angajat în transportul de bunuri, echipajelor aeriene din transportul aerian comercial, diplomaţilor, reprezentanţilor oficiali ai organizaţiilor internaţionale, personalului militar, lucrătorilor umanitari aflaţi în timpul activităţii, cetăţenilor unor terţe ţări care au permis de şedere pe termen lung într-un stat membru al UE şi tranzitează Bulgaria pentru a reveni în ţara lor de reşedinţă.