Bărbat din Mureș trimis în judecată pentru agresarea unui poliţist local care îi verifica actele

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 13-04-2020 17:54

Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş a anunţat, luni, că l-a trimis în judecată pentru ultraj pe agresorul unui poliţist local din comuna Valea Largă, potrivit Agerpres.

Poliţistul local a fost agresat în timp ce verifica documentele prevăzute de Ordonanţa Militară nr. 3/2020, emisă de Ministerul Afacerilor Interne.

"S-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului L.I.A., în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj (...). În fapt, s-a reţinut că în data de 25.03.2020, în jurul orelor 16,4,0 persoana vătămată A.A.R., fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de poliţist local în centrul comunei Valea-Largă, i-a solicitat inculpatului L.I.A să prezinte declaraţia pe propria răspundere prevăzută de Ordonanţa Militară nr. 3/2020 emisă de MAI şi să-i comunice motivul deplasării pe stradă, împrejurare în care inculpatul a agresat-o fizic, aplicându-i două lovituri cu pumnul în zona capului, persoana vătămată căzând la pământ", se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

Conform sursei citate, poliţistul local a suferit leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

În luna martie, Judecătoria Luduş a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele agresorului, întrucât acesta s-a sustras urmăririi penale şi a încercat să îngreuneze ancheta.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş precizează că măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.