Un colectiv de artişti şi-a expus creaţiile în cartierul boem Prenzlauer Berg din nordul capitalei germane, Berlin, în weekendul pascal

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 14-04-2020 17:59

Un colectiv de artişti şi-a expus creaţiile în cartierul boem Prenzlauer Berg din nordul capitalei germane, Berlin, în weekendul pascal, anunță news.ro.

După arta stradală, Berlinul inventează balconul artistic. În contextul în care galeriile şi muzeele sunt închise din cauza pandemiei, aproximativ cincizeci de artişti din Berlin şi-au prezentat operele în timpul weekendului de Paşte, pe balcon, şi au invitat publicul la "o plimbare intimă" în care să descopere creaţiile lor.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

"Pentru că libertatea de a ne deplasa a fost suspendată, balcoanele au devenit situri unice de reprezentaţii cotidiene sau de mobilizare civică", a precizat colectivul de artişti.

Cei doi curatori ai expoziţiei sunt Övül Durmusoglu şi Joanna Warsza care le-au oferit artiştilor 48 de ore pentru a da frâu liber imaginaţiei: "Balcoanele sunt ieşiri de siguranţă pentru a lua aer, pentru a petrece un moment la soare sau a fuma în vremea izolării".

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

La Berlin, unde izolarea nu este atât de strictă ca în alte landuri ale Germaniei, curioşii şi trecătorii au fost invitaţi să admire operele de artă: o scară din ramuri albe, o fotografie alb şi negru cu oameni la balcoanele din Atena sau Cordoba.