Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare va începe testarea pentru depistarea COVID-19

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 14-04-2020 19:45

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie (SBIP) Baia Mare va asigura, începând de miercuri, testarea cu un aparat Real Time PCR a pacienţilor suspecţi de infecţie cu noul coronavirus, a precizat marţi, pe pagina de Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea.

"Ieri (luni n.red.) am mai primit o veste bună prin includerea Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie în lista unităţilor care testează oficial, prin teste de biologice moleculară cu aparat Real Time PCR, a noului coronavirus. Laboratorul este pregătit, personalul este instruit (...) De mâine (miercuri n.red.) încep testele oficiale la Baia Mare!" a spus în postarea sa, Gabriel Zetea, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO: Gabriela Firea și Florentin Pandele se roagă pentru ‘însănătoșirea bolnavilor și ocrotirea tuturor’

Directorul SBIP Baia Mare, Ludovica Rus, a declarat, pentru AGERPRES, că în unitatea medicală se află internaţi pacienţi confirmaţi pozitiv, dar şi alţi pacienţi care aşteaptă rezultatele testelor efectuate.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a subliniat că instituţia face demersuri pe lângă Guvernul României de a accepta testarea pe scară largă a populaţiei.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

"De aceea construim laboratoare în tot judeţul. Sper ca Guvernul să îşi schimbe optica cât mai repede. Fără testare în masă nu văd cum se poate relua activitatea economică a României", a mai afirmat Gabriel Zetea.

CJ Maramureş a finanţat din bugetul propriu achiziţionarea a trei aparate Real Time PCR, destinate spitalelor din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Jos, aflate în subordine sa.