Asociației Colegiul Pacienților dă de gol minciunile Guvernului: 'CNAS nu are bani pentru plata concediilor medicale'

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 15-04-2020 00:19

Semnal de alarmă tras de Asociația Colegiul Pacienților asupra riscurilor de neplată a concediilor medicale de către Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Potrivit asociației, CNAS nu are bani pentru plata concediilor medicale acordate angajațior.

"Nerecuperarea banilor de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru concediile medicale acordate angajatilor reprezinta o problema majora cu care se confrunta angajatorii de ani de zile.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Primim semnale din mai multe directii cu privire la faptul ca, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu are resurse sa plateasca concediile medicale, desi Guvernul a dat asigurari ca platile vor fi efectuate la timp.

Din pacate, promisiunile autoritatilor pe aceasta tema sunt pur demagogice, angajatorii nu si-au primit banii pe concediile medicale platite angajatilor in ultimii ani.

In contextul acestei crize majore, multe companii nu mai au resurse sa isi plateasca angajatii, finantand aceste concedii de peste 3 ani, in multe cazuri.

Citește și: Un bărbat din Suceava, aflat la cules de sparanghel în Germania a murit

Asociatia Colegiul Pacientilor solicita Guvernului sa rezolve urgent problema platii restantelor aferente indemnizatiilor pentru concediile medicale suportate din FNUASS si platite de catre angajatori, pentru evitarea blocarii activitatii acestora.

Faptul ca aceasta problema nu a fost rezolvata pana acum arata o lipsa grava de capacitate administrativa si responsabilitate din partea autoritatilor in gestionarea acestei situatii", se arată într-un comunicat al Asociației Colegiul Pacienților.