ALERTĂ - Guvernul ia în calcul deschiderea graduală a școlilor după 15 mai: premierul Ludovic Orban spune că nu există discuția reluării anului școlar

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 16-04-2020 21:33
Actualizat: 16-04-2020 22:11

Premierul Ludovic Orban a declarat joi seară la Digi24 că „în funcție de cum evoluează dinamica infectărilor”, școlile ar putea să fie redeschise după data de 15 mai.„Niciodata nu am luat in calcul amanarea anului scolar sau neorganizarea exemenelor de capacitate, bacalaureat. Obiectivul nostru e ca toti elevii sa finalizeze anul scolar”,  a adăugat premierul. El a indicat că e posibil ca examenele să se desfăsoare online.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, Orban a spus că se discută și despre anumite „variante intermediare” daca nu este sigura reluarea completa a cursurilor dar totusi se pot desfasura anumite activitati in efectiv redus de elevi. `Sunt şi variante intermediare, de deschidere graduală a şcolilor, fără clase pline. La noi sunt mulţi elevi într-o clasă, spre deosebire de alte ţări europene şi luăm în calcul inclusiv un scenariu posibil privitor la deschiderea graduală sau la împărţirea elevilor”, a precizat Orban.

Vezi si: Lia Olguța Vasilescu aruncă în aer scena politică: În două luni de zile, administrațiile locale vor intra în colaps financiar .