Spitalizarea continuă să scadă în Franţa iar bilanţul actual este de 18.681 de morţi

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 18-04-2020 12:15

Numărul persoanelor care au murit de coronavirus în Franţa era de 18.681 vineri, luând în considerare spitalele, precum şi centrele medicale de îngrijire a bătrânilor şi alte facilităţi medico-sociale, adică 761 mai multe persoane în 24 de ore, a anunţat directorul general al Departamentului Sănătăţii Jerome Salomon, citat de France Presse, citată de Agerpres.

Pentru a treia zi consecutiv, numărul persoanelor spitalizate din cauza maladiei Covid-19 a scăzut, cu 115, la un total de 31.190, a declarat Salomon într-un briefing de presă.

Vezi si: Alexandru Rafila: Antiviralul Remdesivir, conceput pentru Ebola, ar putea fi declarat primul medicament autorizat pentru COVID-19 .

De asemenea, numărul persoanelor aflate la reanimare este de asemenea în scădere, pentru a opta zi consecutiv, o reducere de 221 de pacienţi, la 6.027.

"Este un declin lent, dar constant", a subliniat el. Cu toate acestea, "suntem la un nivel excepţional de nevoi la reanimare", a spus el.

Prin măsurile de izolare, "am încetinit puternic această epidemie", a asigurat Salomon. "Primul val a fost atenuat foarte puternic de toţi francezii, ei trebuie să fie conştienţi de acest lucru", a subliniat el.