ULTIMA ORĂ Anunțul lui Nelu Tătaru aruncă România în aer: 'Vom depune moțiune de cenzură, nu se va ține niciun scrutin electoral'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 20-04-2020 19:24
Actualizat: 20-04-2020 21:54

Nelu Tătaru a anunțat că Guvernul are în analiză posibilitatea ca persoanele de peste 65 de ani să fie carantinați, după ridicarea stării de urgență. „Ne-am gandit efectiv si la niste metode sa ii ducem intr-un hotel, sa ramana într-o camera cu tot confortul in care sa vina cineva si stea sa aiba grijă de ei. Ne-am gandit si la asta dar rămâne în funcție de evoluție (...) daca trebuie protejati ca nu-si mai gasesc linistea nici in casele lor, atunci aceste spatii le vom gasi in hoteluri”, a spus, la Realitatea PLUS, Nelu Tătaru, pentru ca ulterior să infirme.

Citește și: Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, cercetat penal de politie: ‘Am făcut un lucru formidabil’

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a amenințat, luni seara, la România TV, că dacă Guvernul Ludovic Orban îi bagă în carantină pe românii de peste 65 de ani, partidul său va depune o moțiune de cenzură și a avertizat că nu va avea loc niciun scrutin electoral programat, alegeri locale sau parlamentare, dacă o categorie de vârstă va fi carantinată.

”Eu cred că este o măsură discriminatorie, umilitoare, care îi face pe cei de peste 65 de ani să simtă că nu au o judecată la fel de matură cum poate are o persoană de 25 sau 30 de ani. Adică, cei de peste 65 de ani nu ar fi în stare să îşi ia măsurile de precauţie, de distanţare socială, de protecţie medicală şi sanitară (...). Dacă o astfel de măsură se introduce, cei care suntem azi în opoziţie nu vom avea niciun fel de reţinere, cu toată situaţia excepţională în care ne aflăm, să depunem o moţiune de cenzură și niciun scrutin electoral nu se va ține, dacă populația României nu se poate prezenta la vot. Eu citesc în cheie electorală, nu electorală. Românii nu au de ce să fie duși în carantină, luați din case și mutați în alte case.. Toate măsurătorile indică în acest moment că PNL este într-o pierdere de viteză. Ei pierd zilnic votanţi din categoria persoanelor vârstnice care sunt nemulţumite de introducerea acestei măsuri şi vor să forţeze carantinarea lor, în aşa fel încât la viitoarele alegeri să nu poată participă la vot”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Marian Godină dezvăluie o regulă de bază a polițiștilor care patrulează în Gârcini: E ca și cum ai accepta să-ți iei o piatră în față .