O asigurare este cea care limitează pierderile Federaţiei germane de fotbal

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 21-04-2020 18:28

Federaţia germană de fotbal (DFB) va avea mai puţin de suferit financiar în urma crizei declanşate de pandemia de coronavirus, datorită încheierii unei asigurări împotriva amânării/anulării meciurilor internaţionale, relatează DPA, citată de Agerpres.

Germania urma să joace în luna martie meciuri amicale cu Italia şi Spania, dar trezorierul DFB, Stephan Osnabruegge, a dezvăluit că există o asigurare pentru cazul în care partidele ar fi anulate din cauza unei terţe părţi.

Citește și: Alexandru Rafila anunţă că în toamnă am putea avea primul medicament împotriva COVID-19. A fost testat cu succes în SUA

DFB a precizat că asigurarea este limitată şi nu va acoperi toate veniturile pierdute din cauza suspendării activităţii fotbalistice. Finala Cupei Germaniei este o altă competiţie care a fost asigurată parţial.

Osnabruegge estimează că în cel mai rău caz DFB va înregistra pierderi brute de 50 milioane euro în 2020.

DFB are o lungă tradiţie în asigurarea împotriva anulării meciurilor internaţionale, care a dat roade în noiembrie 2015, când amicalul cu Olanda nu s-a mai disputat din cauza atacurilor teroriste de la Paris.