Detalii despre incidentul din Capitală. IGPR: 'Dosarul se află la Tribunalul București. Politiștii au fost internați'

Autor: Maria Stan, Redactor
Publicat: 22-04-2020 12:10
Actualizat: 22-04-2020 16:13

Chestorul șef de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de Stat MAI, a dat detalii despre incidentul din Capitală, unde un bărbat violent a fost împușcat mortal de politiști.

„Vreau să reamintesc, principala misiune a Poliției Române este siguranța cetățeanului. Vom fi mereu acolo unde este nevoie de noi, pentru ca nimeni să nu fie în pericol și vom arăta, întotdeauna, toleranța zero față de faptele antisociale! După cum bine știți, tactica și modul de intervenție se dispun în funcție de datele de la fața locului, numărul de participanți, comportamentul acestora și, foarte important, de numărul de forțe de ordine aflate la fața locului.

Citește și: În premieră, Nelu Tătaru anunță CÂND începe școala: Cum trebuie să fie echipați profesorii și elevii

Fiecare situație este analizată punctual și se stabilește cea mai bună modalitate de intervenție, precum și momentul acesteia. Îi asigur pe toți polițiștii că suntem alături e ei, că au sprijinul nostru în ceea ce fac pentru apărarea valorilor și drepturilor fundamentale ale omului”, a spus Despescu.

Dosarul se află la Tribunalul București, iar în momentul de față încă se fac cercetări. Cadavrul bărbatului se află la INML.

Politistii atacați cu obiecte ascuțite au fost internati, având leziuni la nivelul mâinilor, au mai spus cei de la IGPR.

De altfel, surse judiciare au precizat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că politiștii atacați și răniți de bărbat i-au acordat ulterior primul ajutor atacatorului.