89 de poliţişti din Africa de Sud au fost arestaţi pentru încălcarea reglementării privind combaterea epidemiei

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 23-04-2020 08:38

Zeci de funcţionari sud-africani, între care 89 de poliţişti, au fost arestaţi pentru încălcarea reglementării instituite pentru a combate epidemia de coronavirus, mulţi dintre ei pentru vânzarea de băuturi alcoolice confiscate, a anunţat miercuri ministrul Poliţiei, relatează AFP.

"În total, un număr de 131 de persoane, între care funcţionari, consilieri, responsabili din sănătate şi din servicii corecţionale, au fost arestaţi", a declarat la Durban (est) ministrul Poliţiei, Bheki Cele, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

"Dintre ei, 89 sunt membri ai serviciilor de poliţie din Africa de Sud", a spus el. Mulţi dintre ei au fost arestaţi pentru vânzarea de băuturi alcoolice confiscate de la persoane particulare, a precizat ministrul sud-african.

Peste 20.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi alături de armată pentru a asigura respectarea izolării în cursul căreia vânzarea de alcool este interzisă.

Preşedintele Cyril Ramaphosa a respins săptămâna trecută cererile tot mai mari de ridicare a interdicţiei la vânzarea de alcool. Mai multe puncte de vânzare a băuturilor alcoolice care fuseseră închise au fost jefuite de când s-a impus izolarea, la sfârşitul lunii martie.

Citește și: Noi `SUCCESURI` în Relansarea economiei: Platforma IMM Invest nu funcţionează nici după şapte zile de la lansare

Ministrul Poliţiei a atribuit o scădere semnificativă a numărului de infracţiuni violente interdicţiei impuse.

În total, peste 118.000 de persoane au fost acuzate de încălcarea regulilor în vigoare în timpul izolării, a spus ministrul Cele.

Până în prezent, în Africa de Sud s-au înregistrat aproape 3.500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, între care 58 de decese.