Angajări cu CIRC la Serviciul de Ambulanță Gorj: dosarele unor candidați NU au fost înregistrate/ Interviul, reluat

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 24-04-2020 20:13
Actualizat: 24-04-2020 21:13

E circ la Serviciul Județean de Ambulanță din Gorj, din cauza unor proceduri de recrutare de personal pe perioadă limitată. Interviul pentru angajările fără concurs, pe o perioadă de şase luni, la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Gorj, va fi reluat, după ce mai mulţi candidaţi au reclamat, vineri, faptul că nu le-au fost înregistrate dosarele trimise pe adresa de e-mail a instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citește și: Studiu cu rezultate NEAȘTEPTATE: România SURCLASEAZĂ SUA pe piața automobilelor electrice

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Gorj au decis să facă angajări fără concurs, pe o durată determinată de șase luni, conform Decretului nr. 195 din 2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Pentru cele 13 posturi de asistenţi medicali debutanţi, şoferi de ambulanţă şi cel de mecanic auto, în staţia din Târgu-Jiu şi în substaţiile Târgu-Cărbuneşti, Motru şi Turceni, dosarele au fost trimise pe adresa de e-mail a instituţiei, până miercuri, iar joi urma să aibă loc selecţia pentru interviul de vineri.

Unii dintre candidaţi au constatat că nu se află nici pe lista celor admişi, nici la respinşi şi au sesizat imediat Prefectura Gorj.

„Domnul prefect a trimis Corpul de Control, în urma unei sesizări făcute la Prefectură, de către un candidat. Am trimis Corpul de Control acolo şi explicaţia celor de la Ambulanţă este că au avut probleme cu serverul şi că documentaţia unor candidaţi, dosarul de participare, a intrat după data limită, deşi persoanele respective pot demonstra faptul că au depus până pe 22 aprilie. Astăzi (vineri - n.red.) s-a suspendat proba interviului şi s-a programat luni, cu toată lumea, inclusiv cu cei care erau respinşi", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Interviul va fi susţinut luni, de toţi cei care şi-au trimis dosarele de înscriere pe e-mail.

„Miercuri, la ora 16.00 a fost ultima zi de depunere a dosarelor. Într-adevăr, unele nu au venit pentru că a fost vina din sistem şi astăzi, când au apărut dosarele, am rămas sa le listăm şi să facem o analiză pe dosare. O să reluăm interviul luni. Vineri l-am sistat. Se reia interviul pentru toată lumea. Sunt 33 de candidaţi pentru posturile de conducători auto pe autosanitară, 23 de asistenţi medicali şi unul pentru mecanic auto. Până luni se face selecţia dosarelor trimise ulterior. Ce aranjament să fie, că eu nu cunosc pe nimeni, de exemplu? Şi dacă aş fi cunoscut pe unul, îl refuzam pe unul, nu 10 sau câţi au fost", a precizat, pentru MEDIAFAX, Constantin Mitroi, directorul SAJ Gorj.