Zece dispozitive de ventilare și asistare respiratorie au fost donate spitalelor din Ploiești și Câmpina

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 25-04-2020 11:23

Arhiepiscopia Bucureștilor, Protopopiatul Ploiești Nord și Protopopiatul Ploiești Sud au făcut joi noi donații către spitalele din județul Prahova care luptă împotriva Covid-19, informează Trinitas TV.

Este vorba despre zece dispozitive de ventilare automată și asistatre respiratori, filtre și consumabile pentru acestea, 140 de sonde traheale și 120 de seturi de intubație endo-traheală necesare procedurii de tratare a bolnavilor infectați cu noul coronavirus, donate Spitalului Județean de Urgență Ploiești, potrivit basilica.ro.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

Spitalul Municipal din Câmpina, unde sunt tratați pacienții cu Covid-19 a primit aceleași dispozitive medicale din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor și Protopopiatului Câmpina.

Medicii au mulțumit pentru materialele oferite care sunt „absolut necesare în lupta cu această patologie cu o evoluție imprevizibilă”.

În această perioadă toate spitalele din județul Prahova au primit sprijin material și spiritual din partea protopopiatelor și parohiilor din această zonă a Arhiepiscopiei Bucureștilor.