Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie, precizează Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 28-04-2020 22:07

Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie, pentru că anumite business-uri şi persoane nu îşi vor putea achita ratele, dar nu ne putem aştepta ca băncile să susţină singure o astfel de măsură, a declarat, marţi, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea.

"Guvernul român a înţeles rapid că anumite industrii sunt afectate în mod deosebit de inabilitatea oamenilor de a interacţiona faţă în faţă. Apreciem efortul Guvernului de a susţine veniturile persoanelor afectate. Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie, pentru că anumite business-uri şi persoane nu îşi vor putea achita ratele. În principiu, măsura are sens, însă nu ne putem aştepta ca băncile să susţină o astfel de măsură singure. Este o situaţie care trebuie monitorizată îndeaproape, pentru ca statul să se asigure că nu sunt persoane care abuzează de această facilitate", a spus Johan Meyer, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA .

El a afirmat că şi răspunsul monetar de a reduce dobânzile este pozitiv, dar nu înseamnă că "acum băncile sau instituţiile financiare vor fi nerăbdătoare să extindă împrumuturile, în condiţiile în care operăm într-un climat atât de volatil".

"Ca măsuri suplimentare, cred că este important ca Guvernul să continue să susţină în special IMM-urile, pentru că revenirea lor nu va putea avea loc peste noapte. Trebuie să se ia în considerare nevoile micilor afaceri şi ale persoanelor care le administrează", a mai declarat Johan Meyer.