Canada - Peste jumătate dintre victmele ucigașului din Nova Scotia au murit în incendii

Autor: George Traicu
Publicat: 29-04-2020 09:53

Nouă din cele 22 de victime ale lui Gabriel Wortman din provincia canadiană Nova Scotia au murit din cauza incendiilor, după ce ucigaşul a dat foc locuinţelor, şi nu împuşcate, a anunţat marţi poliţia. Conform informaţiilor oficiale preluate de Reuters de a Royal Canadian Mounted Police (RMCP, poliţia federală canadiană), au căzut victime atacurilor din 18-19 aprilie inclusiv animale de companie, notează Agerpres.

Anchetatorii au găsit peste 400 de martori ai crimelor comise de atacatorul în vârstă de 51 de ani într-un raid care a durat 13 ore. Jumătate din martori au fost deja intervievaţi, dar încă nu s-a putut stabili motivaţia ucigaşului. Prima agresată a fost chiar prietena acestuia, care a reuşit să scape şi este acum unul din martorii-cheie.

După ce poliţia a răspuns la primul apel de urgenţă, în localitatea rurală Portapique, Wortman a reuşit să scape şi s-a ascuns peste noapte într-o zonă industrială. El şi-a continuat atacurile a doua zi dimineaţa, până când a murit în urma unui schimb de focuri cu forţele de ordine.

Ancheta se concentrează în prezent asupra modului în care Wortman şi-a procurat armele folosite şi încearcă să stabilească dacă au existat complici.

"Chiar dacă atacatorul înarmat nu va fi judecat niciodată, avem datoria de a finaliza ancheta conform aceloraşi standarde", a arătat Darren Campbel, şeful RCMP din Nova Scotia.