Americanii vor evita meciuri și festivaluri până la descoperirea unui vaccin anti-COVID, potrivit unui sondaj

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 29-04-2020 19:50

Cei mai mulţi americani spun că vor evita evenimentele sportive, concertele, mersul la cinema şi vizitele în parcuri de distracţii până la descoperirea unui vaccin eficient anti-COVID-19, potrivit unui sondaj realizat de Ipsos/ Reuters, anunță MEDIAFAX.

Sondajul de opinie transmite un semnal negativ industriei sportului şi de divertisment, ce sperau să îşi reia activitatea după relaxarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Doar 40% dintre cei care mergeau frecvent la astfel de evenimente au spus că ar face acest lucru înainte de descoperirea unui vaccin eficient. Alţi 40% au indicat că ar fi dispuşi să aştepte, chiar dacă ar dura mai mult de un an să fie dezvoltat un vaccin eficient. Restul de 10% au spus că nu ştiu ce vor face sau că nu vor mai participa la astfel de evenimente niciodată.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

SUA se află pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate, cu peste 1 milion de bolnavi şi peste 56.000 de decese.

În prezent, la nivel mondial, se lucrează la peste o sută de vaccinuri, însă specialiştii spun că ar putea dura 18 luni până ce primul vaccin eficient va fi disponibil pe piaţă.

Doar 17% dintre adulţii americani au spus că vor participa la evenimentele sportive după ce vor fi reluate, în timp ce 26% au spus că mai degrabă vor aştepta dezvoltarea unui vaccin.

Însă, dintre cei care au participat la astfel de evenimente în ultimul an, 42% au spus că vor merge la meciuri după ce vor fi reluate, în timp ce 39% vor aştepta vaccinul.

59% dintre fanii sporturilor sunt de părere că, înainte de descoperirea unui vaccin, campionatele ar trebui să se desfăşoare fără public, în timp ce 33% nu au fost de acord cu acest fapt.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Rezultatele sondajului au mai arătat că doar 27% dintre respondenţi ar merge la un film, un concert sau un spectacol de teatru după redeschiderea spaţiilor de divertisment, în timp ce 32% au spus că ar aştepta vaccinul.

La nivel general, 55% dintre respondenţi au spus că evenimentele sportive şi de divertisment nu ar trebui să fie reluate înainte ca un vaccin să fie disponibil pe piaţă.