Japonia a prezentat dovezi că dictatorul de la Phenian este 'inactiv'

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 01-05-2020 22:03

O lume întreagă așteaptă cu mare interes veștile despre starea de sănătate a dictatorului Kim Jong Un. Dictatorul de la Phenian nu a mai fost văzut de pe 11 aprilie. O publicație japoneză adâncește misterul, susținând că acesta nu a mai semnat documente oficiale de aproximativ două săptămâni, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit publicației nipone Partidul Muncitoresc din Coreea de Nord i-ar fi trimis lui Kim Jong Un o serie de propuneri pentru a le aproba. Documentele nu au fost trimise înapoi oficialilor cu semnătura liderului suprem, nici până acum. Ultimele documente semnate de dictator datează de la jumătatea lunii aprilie, potrivit Gendai Business.

Ziariștii niponi susțin că un înalt oficial de la Phenian care le-a explicat că partidul și instituțiile de stat așteaptă de săptămâni întregi răspunsul lui Kim Jong Un la propunerile înaintate.

Citește și: Gabriela Firea, atrage atenția: ‘Anunțul lui Iohannis a crescut traficul în Capitală’

Starea de sănătate a dictatorului nord-coreean face obiectul unor speculaţii. Publicații din China și Japonia afirmă că liderul de la Phenian ar fi murit în urma unei intervenții chirurgicale.

Tren special al lui Kim Jong Un a fost observat săptămâna aceasta în portul Wonsan, în care se află o staţiune balneară, pe coasta de est a Coreei de Nord, potrivit unor imagini satelit.

Potrivit programului ”38 North” care supraveghează activităţile Coreei de Nord, acest tren a staţionat de la 21 la 23 aprilie într-o gară de la Wonsan rezervată lui Kim Jong Un şi membrilor familiei sale.