Revolta unui vicepreședinte TLDE, de Ziua Tineretului: Orban nu are niciun mesaj pentru tinerii din România în criză

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 02-05-2020 13:56

Mihaela Hușanu, vicepreședinte al Tineretului ALDE se revoltă de ziua națională a tineretului din România. Aceasta acuză că premierul Ludovic Orban nu are niciun mesaj pentru tinerii din România.

"L-ați auzit pe prim-ministrul Orban adresând, în toată această perioadă de criză, vreun mesaj pentru tinerii din România?

Nici eu.

Dacă unor categorii percepute ca disciplinate electoral premierul a găsit de cuviință să le transmită, totuși, un mesaj prin care a încercat să caute alți vinovați pentru intenția de a carantina în hoteluri persoanele peste 65 ani și de a le rupe de familiile lor, Ludovic Orban nu stă de vorbă cu tinerii.

Practic, ne aflăm în situația în care prim-ministrul României ignoră un procent semnificativ din populația activă, în plină putere de muncă, și care resimte puternic efectele crizei economice.

Date oficiale spun că tinerii cu vârsta de până la 24 ani sunt "candidații ideali" la posturile de... șomeri. Atenție, nu șomeri de lux, ci oameni simpli, loviți de ghinionul de a nu-și mai putea lua salariile, susține familiile, plăti ratele și utilitățile.

Alte date oficiale de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) arată că jumătate dintre acești tineri intenționează să părăsească România.

Unii deja au făcut-o, în plină criză, cu "ajutorul" statului român, care le-a netezit drumul către aeroporturile din Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, și mai departe către Germania și Marea Britanie, unde au schimbat statutul de "șomeri" cu cel de "sezonieri".

Domnule premier Orban, în statele civilizate, tinerii sunt priviți ca fiind viitorul și tratați ca atare.

În România guvernată de dumneavoastră, viitorul este unul incert, la fel și perspectivele unor tineri pe care, mai nou, în loc să-i ajutați să pornească în viață cu dreptul, îi obligați să facă școală online fără să știți mai întâi de toate dacă au ce să mănânce. O dovadă în plus că preocuparea pentru tineri e pe hârtie, știm, în planuri și strategii prăfuite, dar în realitate lipsește cu desăvârșire.

Poate și de aceea nu vă găsiți cuvintele, domnule Orban, pentru că chiar nu aveți ce să le spuneți tinerilor din România.

#2Mai #ZiuaNaţionalăATineretului .