Marcel Vela, despre scandalul de la Timișoara: 'Atribuțiile Poliției naționale și Poliției Locale, de multe ori se suprapun, fie sunt contradictorii'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 04-05-2020 17:03
Actualizat: 04-05-2020 18:32

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a explicat luni, la B1 TV, că problema de la Timișoara se referea „la ceea ce înseamnă pe fond, nu pe formă, tot ceea ce ține de Poliția Națională, Poliția Locală”, din punct de vedere al atribuțiilor și competențelor.

„Eu nu vreau să intru în polemică nici cu domnul Robu, nici cu alți lideri sindicali, fie de la Poliția națională, fie de la Poliția Locală. Vreau să precizez doar că este sau a fost o neînțelegere pentru că, din declarația mea de la o emisiune la care am fost în direct sâmbătă seară, a fost preluat trunchiat pe unele site-uri ce s-a discutat acolo, și a reieșit acest lucru, că eu, ca ministru al Afacerilor Interne, scot în evidență neapărat valorile pecuniare ale salarizării Poliției Locale în antiteză cu Poliția națională.

Citește și: Cozmin Gușă dezvăluie cum au ajuns la Realitatea VIP-uri precum Miron Mitrea sau Anca Alexandrescu: Nu mai sunt patron

Problema discutată acolo a fost, de fapt, la ceea ce înseamnă pe fond, nu pe formă, tot ceea ce ține de Poliția națională, Poliția Locală, și aici mă refer la atribuții și competențe, care sunt, de multe ori, fie suprapuse, fie contradictorii. În altă ordine de idei, eu am încheiat atunci – dacă vă uitați pe emisiunea respectivă sau preluarea scrisă de la emisiunea respectivă – am spus că, citez, trebuie evaluat în mod corect și cinstit cu toată lumea la masă ce este de făcut în viitor. Țin foarte mult și la Poliția Locală, pentru cei care nu știu, pot afla acum, am fost 12 ani primar al municipiului Caransebeș, am avut Poliție Locală în subordine, am preluat-o de la statutul de gardieni publici prin 2004, parcă, prin 2007, 2008 s-a transformat în Poliție Comunitară și apoi, după trei, patru ani, în Poliție Locală”, a declarat Marcel Vela.

Citește și: Supărare mare în PNL în plină pandemie. Liberalii vor ședință de URGENȚĂ din cauza lui Rareș Bogdan

„Ideea este pe fondul restructurării și analizei pe care am făcut-o, printr-o dezbatere foarte largă și profundă, reforma este analizată strict pe MAI. Nu avem treabă cu Poliția Locală. Poliția Locală trebuie să rămână și să își facă datoria”, a spus ministrul, referitor la posibilitatea ca restructurarea MAI să afecteze prezența Poliției Locale sau chiar reapariția sectoristului.