Pentru a face faţă crizei generat[ de pandemia cu coronavirus Federaţia engleză de Fotbal îşi diminuează bugetul

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 04-05-2020 19:49

Federaţia engleză de fotbal (FA) plănuieşte să-şi diminueze anual bugetul cu suma de 75 milioane lire sterline, pentru a gestiona cât mai eficient un posibil deficit de 300 milioane sterline estima în următorii patru ani din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele FA, Greg Clarke, i-a avertizat pe membrii Consiliului Director într-o scrisoare postată pe site-ul forului naţional că va trece ceva timp până fanii să revină pe stadioane.

''Consiliul Director a acceptat o reducere sensibilă a bugetului cu 75 milioane lire anual. În cel mai rău scenariu, acest lucru ar fi necesar pentru a compensa un deficit de 300 milioane lire sterline în următorii patru ani. Evident, acest lucru va avea impact asupra planurilor noastre din fiecare zonă a jocului şi vor fi afectate şi proiectele pe care le apreciem cu toţii. Nu există altă cale şi vă rog pe toţi să ne ajutaţi să construim acest plan revizuit'', a declarat Greg Clarke.

Următoarea reuniune a Consiliului Director al FA este programată pe 21 mai.

Citeşte şi: Comisia Europeană, în lupta cu COVID-19: începe maratonul mondial al donatorilor! Scopul este de a strânge 7,5 miliarde de euro

Fotbalul din Regatul Unit a fost suspendat de la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus care a făcut peste 28.400 de victime.

Premier League plănuieşte reluarea sezonului începând din luna iunie, cu meciuri fără spectatori, şi pregăteşte reluarea antrenamentelor în luna mai.

În sezonul 2018/2019, evenimentele derulate pe stadionul Wembley au generat venituri de 70,6 milioane lire din totalul de 467 milioane lire sterline înregistrate de FA.

FA are de asemenea venituri din drepturile interne şi internaţionale de televizare a meciurilor din cupă şi campionat, care se cifrau ultima oară la 262,6 milioane lire sterline.

''Realitatea este că nu ştim cum vor evolua lucrurile, dar distanţarea socială impusă de o perioadă va determina modificări substanţiale ale întregului ecosistem al fotbalului. De exemplu, e greu de prevăzut că mulţimile de fani, care sunt forţa motrice a jocului, vor reveni curând la meciuri'', a adăugat preşedintele FA.