UDMR mai primește o lovitură grea în Parlament: PNL a declanșat războiul, după ieșirea lui Iohannis

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 05-05-2020 10:38

Președintele Klaus Iohannis a criticat deschis proiectul de lege care ar permite oficializarea limbii maghiare, în Ținutul Secuiesc. Deși proiectul a trecut de Senat, la Camera Deputaților are parte de opoziția PNL. Deputatul PNL, Cristina Trăilă, a anunțat faptul că acest proiect a fost deja repins în Comisia Juridică, iar ulterior va fi respins în plenul Camerei Deputaților.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 48: Guvernul este sclavul tău!

”Am votat, în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, respingerea PLX 190/2020 privind obligativitatea oficializării limbii maghiare și arborarea drapelului Ungariei sau a așa-zisului Ținut Secuiesc!

Votul de respingere a fost dat după ce PNL a solicitat includerea de urgență pe ordinea de zi a acestui proiect de lege, susținut fățiș de PSD în Senat și care încalcă flagrant Constituția României.

PLX 190/2020 reprezintă, practic, un nou Cod Administrativ, rescris în varianta UDMR și susținut de PSD la Senat, o dovadă clară că adoptarea tacită a proiectului de lege privind Autonomia Ținutului Secuiesc nu a fost un simplu accident.

PNL respinge categoric orice proiect de lege, indiferent de câte înțelegeri subterane se fac pentru susținerea lui, care atentează la suveranitatea României!”, scrie Cristina Trăilă.