S-a reluat campionatul în Coreea de Sud - Campioana Jeonbuk a debutat cu o victorie în sezonul 2020

Autor: George Traicu
Publicat: 08-05-2020 17:46

Campioana en titre Jeonbuk Hyundai Motors a învins-o cu 1-0 pe Suwon Samsung Bluewings, vineri, în primul meci din ediţia 2020 a campionatului de fotbal al Coreei de Sud, K-League 1, transmite agenţia Yonhap potrivit Agerpres.

''Veteranul'' Lee Dong-gook (82), în vârstă de 41 de ani, a marcat cu capul, după un corner, singurul gol al partidei, disputată fără spectatori.

Jeonbuk, campioana ultimilor trei ani în Coreea de Sud, a obţinut victoria la Jeonju, la 240 de km de capitala Seul, prin golul înscris de cel mai bun marcator din toate timpurile al ligii, Lee având 225 de goluri în carieră. Lee fusese introdus pe teren în min. 60.

Sezonul ar fi trebuit să înceapă în Coreea de Sud pe 29 februarie, dar a fost amânat cu mai bine de două luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Cele 12 echipe din primul eşalon sud-coreean vor juca doar 27 de meciuri în acest sezon, faţă de 38, cât ar fi fost normal.

Meciurile din K-League 1 vor fi transmise în 36 de ţări.

Prima etapă programează sâmbătă meciurile Ulsan Hyundai - Sangju Sangmu, Incheon United - Daegu FC şi Gwangju FC - Seongnam FC, iar duminică se vor juca partidele Pohang Steelers - Busan IPark şi Gangwon FC - FC Seul.