Relaxare a restricţiilor de intrare în Germania pentru o zi - Ce sărbătoare naţională a înduplecat autorităţile

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 10-05-2020 13:46

Poliţia germană a relaxat pentru o zi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mamei, regulile sale stricte de intrare pe teritoriul Germaniei impuse pentru a împiedica răspândirea pandemiei de coronavirus, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Poliţia federală a decis să accepte vizitele cu ocazia Zilei Mamei drept un motiv valid şi verificabil pentru a intra în Germania.

În ultimele patru săptămâni, era nevoie de un motiv valid pentru a trece frontiera. Astfel, trecerea era permisă şoferilor de camion, lucrătorilor medicali sau navetiştilor din regiunile de frontieră.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

Se menţin controale la frontierele Germaniei cu Danemarca, Franţa, Luxemburg, Elveţia şi Austria.

"Informaţia oferită la controalele de la frontiere trebuie să fie credibilă şi verificabilă", a subliniat poliţia federală germană.

Ministrul de interne german Horst Seehofer a ordonat controalele la frontiere la mijlocul lui martie, pentru a încetini propagarea COVID-19 în Germania.

Politicieni din unele landuri germane de frontieră precum şi din Luxemburg au cerut anularea controalelor la frontieră care, potrivit informaţiilor curente, ar urma să se menţină până vinerea viitoare.