Primăria Hunedoara a început o amplă acţiune de dezinfecţie împotriva COVID-19

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 11-05-2020 17:21

Primăria Hunedoara a început luni o amplă acţiune de dezinfecţie a spaţiilor verzi, aliniamentelor stradale şi a parcurilor din municipiu, operaţiunea, care va avea loc şi în cursul zilei de marţi, având ca scop prevenirea răspândirii coronavirusului.

Echipele de dezinfecţie vor fi prezente în toate cartierele din municipiu, autorităţile locale recomandând ca populaţia să ţină geamurile închise şi să evite zonele în care pulverizează substanţele, timp de cel puţin o oră, potrivit agerpres.ro.

Citește și: După ce CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, Rareș Bogdan pregătește o nouă ofensivă: Avem alte soluții

"Luăm în continuare toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe raza municipiului Hunedoara printr-o nouă acţiune de dezinfecţie care cuprinde toate cartierele. Toate substanţele pe care le folosim sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, iar firma care le pulverizează are toate avizele necesare. Aceste substanţe sunt recomandate împotriva noului coronavirus", a declarat, pe pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara, primarul municipiului, Dan Bobouţanu.

Potrivit autorităţilor locale, echipele de dezinfecţie vor acoperi, în cele două zile, peste 1,1 milioane de metri pătraţi de spaţii verzi, aliniamente şi parcuri.

Citește și: Ultimă oră! După 15 mai se deschid Bisericile, dar mall-urile, restaurantele și terasele rămân închise

Aceasta este cea de-a doua acţiune de dezinfecţie pe care administraţia publică o desfăşoară pe raza municipiului Hunedoara de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.