Martina Navratilova susține că anularea turneului de la Wimbledon este o oportunitate pierdută: 'Aş fi înnebunit dacă nu aş fi putut juca'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 13-05-2020 16:47

Fosta mare jucătoare de tenis Martina Navratilova, câştigătoare a 59 de titluri de Mare Şlem, afirmă că anularea turneului de la Wimbledon, pe fondul pandemiei de coronavirus, este ''o oportunitate pierdută'' pentru jucători, în special pentru veterani precum Roger Federer sau Serena Williams, susţinând că ea ar ''fi înnebunit'' dacă nu ar fi putut juca, scrie EFE.

''Doar războiul a împiedicat ca turneele majore, cum este şi Wimbledon, să nu mai aibă loc, deci pentru jucători ca Roger Federer sau Serena Williams este o ocazie pierdută. În special pentru Serena, Wimbledon era o ocazie de a bate palmaresul Margaretei Court. Este o oportunitate ratată pe măsură ce anii trec. Dacă aş fi fost în această situaţie cred că aş fi înnebunit pentru că nu puteam juca'', a spus Navratilova (63 ani) într-un interviu pentru site-ul Academiei Laureus, al cărei membru este, potrivit agerpres.ro.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

Navratilova este izolată la casa ei din Florida şi şi-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că nu poate merge să asiste la turneul londonez, care pentru ea ''transcende tenisul şi transcende sportul''.

''Suntem toţi în aceeaşi barcă, dar pentru jucători veterani precum Roger Federer, chiar şi Rafa Nadal şi, în special, Serena Williams, este mai dificil, fără îndoiala. Simpatizez cu ei, pentru că avem de-a face cu un inamic nevăzut, greu de combătut. Să sperăm că virusul va dispărea şi ne vom putea întâlni anul viitor'', a mai spus fosta jucătoare.

Turneul de tenis de la Wimbledon, programat în intervalul 29 iunie - 12 iulie, a fost anulat, în contextul pandemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii la începutul lunii aprilie.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

''Cu mare regret anunţăm că decizia All England Club, asociaţia care organizează turneul londonez, şi a comitetului de conducere al campionatului este de a anula ediţia din 2020 de la Wimbledon din cauza problemelor de sănătate pe care le implică pandemia de coronavirus. În schimb, următoarea ediţie, a 134-a, va avea loc între 28 iunie şi 11 iulie 2021'', se arăta într-un comunicat al All England Lawn Tennis Club (AELTC).

Este pentru prima oară când turneul de la Wimbledon este anulat după cel de-al Doilea Război Mondial.