Atletul Mo Farah crede că ar putea fi avantajat de amânarea Jocurile Olimpice de la Tokyo

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 13-05-2020 19:55

Atletul britanic Mo Farah, multiplu campion olimpic, crede că ar putea fi avantajat că Jocurile de la Tokyo au fost amânate pentru anul viitor, fiindcă va avea la dispoziţie aproximativ 20 de luni ca să se pregătească să-şi apere titlul în proba de 10.000 de metri, scrie Reuters.

Dublu campion olimpic la 5.000 şi 10.000 m, Farah, care are 37 de ani, a anunţat în noiembrie că va reveni pe pistă, după ce s-a dedicat curselor de maraton şi semimaraton, pentru a-şi apăra la Jocurile de la Tokyo titlul în proba de 10.000 m, potrivit agerpres.ro.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

Amânarea competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus a schimbat totul.

Farah, care încă nu a obţinut calificarea, este optimist, deşi va avea 38 de ani în momentul Jocurilor, în iulie-august anul viitor.

"Amânarea mă ajută şi mai mult", a declarat Farah în timp ce se antrena singur la Londra, în Richmond Park. "Îmi lasă un an ca să alerg în mai multe curse pe pistă, iar după aceea să merg la Olimpiadă. Aşa că într-un fel cred că pentru mine e bine", a adăugat sportivul, ce nu are intenţia să-şi apere la Tokyo şi titlul la 5.000 m.

Farah a subliniat că toată lumea se confruntă cu multă incertitudine în această perioadă.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

"Sper că atunci când vor fi reluate competiţiile, vom putea să avem nişte curse şi să muncim cu gândul la ceva, fiindcă un sportiv trebuie întotdeauna să aibă ceva de făcut, Jocuri Olimpice, campionate mondiale, orice eveniment", a spus Farah.

Britanicul de şase ori campion mondial în probele de 5.000 şi 10.000 a povestit că a petrecut mai mult timp cu familia şi s-a arătat creativ antrenându-se la Londra după închiderea sălilor şi restricţiile impuse alergării în aer liber.

"Din punct de vedere mental, cred că toţi trebuie să rămânem optimişti. Cât timp putem rămâne optimişti şi avem un scop de atins, sperăm că va fi mai uşor", a afirmat atletul.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

"În acelaşi timp, sunt mulţi oameni într-o situaţie mult mai grea ca a noastră, oameni care nu pot ieşi din casă, părinţi singuri sau copii într-un apartament strâmt. Am norocul să fiu printre cei care au ceva mai mult spaţiu", a continuat el.