Anularea sezonului în Serie A ar fi un dezastru, spune directorul sportiv al lui Lazio

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 14-05-2020 20:20

Anularea sezonului în Serie A, din cauza pandemiei de coronavirus, ar fi "un dezastru", a declarat, pentru La Repubblica, directorul sportiv al clubului de fotbal Lazio, Igli Tare, în opinia căruia guvernul Italiei "nu vrea să ajute fotbalul", potrivit Agerpres.

"Vom încerca să luăm titlul dacă Serie A se reia, dacă nu, vom încerca din nou anul viitor. Cei care spun că vrem să continuăm campionatul doar dintr-un interes personal nu au înţeles nimic", a spus Tare. Echipa acestuia, la care joacă Ştefan Radu, era pe locul 2 în momentul întreruperii competiţiei.

"Circa 370.000 de oameni trăiesc de pe urma fotbalului, dacă se opreşte, mulţi vor da faliment şi Italia va pierde bucăţi din istoria sa, nu doar cea sportivă. Ar fi un dezastru social. Dacă ne oprim acum, înseamnă aproape sigur că nu vom putea reîncepe nici în septembrie. Multe luni de inactivitate ar fi halucinante. Ne invidiază şi cred că fotbalul înseamnă doar Serie A, în schimb sunt mii de oameni şi de familii care lucrează. Avem datoria să-i apărăm", a afirmat oficialul echipei din capitala Italiei.

Tare este de acord cu medicul lui Lazio, Ivo Pulicini, care consideră "cu adevărat ridicolă" plasarea în carantină a întregului lot de jucători dacă unul dintre aceştia este testat pozitiv la COVID-19.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

"Nu pot să cred că ministrul Spadafora (al Sportului - n. r.) este atât de iresponsabil încât să o facă intenţionat, dar sunt guverne în Europa care vor să ajute fotbalul: Germania, Spania, Anglia. În Italia nu e aşa, şi nici măcar în Franţa, unde au încheiat totul. Cred că guvernul francez va pierde multe procese cu cluburile. Să evităm o vară la tribunal. Îşi bat joc de noi, aceste complicaţii continue sunt ridicole. Să fie mai clari, altfel consecinţele vor fi uriaşe: economice, sociale, sportive şi psihice. Lumea e nervoasă, iar fotbalul are un efect terapeutic. Mulţi dintre noi avem nevoie de el. Fotbalul poate fi semnalul că viaţa reîncepe cu adevărat", a spus fostul jucător albanez.

"Protocolul sanitar din Germania este cel mai bun: multe teste, iar dacă este un caz pozitiv, doar el va fi plasat în izolare, nu tot grupul. Se joacă, iar dacă cineva hotărăşte să plece acasă, poate s-o facă, dar va trebui să plătească pentru că el şi familia sa au fost testaţi săptămânal", a adăugat el.

"La Lazio, toate rezultatele testelor serologice au fost negative şi niciun jucător nu a părăsit Roma", a amintit oficialul lazial.

După cum s-a anunţat, preşedintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), Giovanni Malago, a anunţat joi că "în proporţie de 99% Serie A se va relua pe 13 iunie".