Românii au pus mai mulți bani la saltea în pandemie (bănci)

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 16-05-2020 14:19
Actualizat: 16-05-2020 17:03

Statistica aferentă lunii martie arată o creştere de 13,6% a depozitelor la bănci, un avans mult mai susţinut comparativ cu lunile anterioare, iar economisirea în valută a înregistrat cea mai mare viteză de creştere, de 20%, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Gabriela Folcuţ.

"Statistica aferentă lunii martie arată o creştere de 13,6% a depozitelor, un avans mult mai susţinut comparativ cu lunile anterioare. Economisirea în valută a înregistrat cea mai mare viteză de creştere, de 20%, un avans mai mari pe zona companiilor, undeva la 26%. Starea de urgenţă a fost decretată la jumătatea lunii martie. Este posibil să asistăm la o schimbare a obiceiurilor de consum şi la o creştere a conştientizării privind necesitatea economisirii. Este recomandabil ca fiecare să economisească cel puţin două, trei salarii pentru a acoperi nevoi viitoare determinate de o potenţială criză", a precizat reprezentantul ARB sâmbătă dimineaţa la Digi24.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .