Anchetă epidemiologică la Maternitatea Buzău, după confirmarea infectării cu noul coronavirus la două paciente

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 19-05-2020 18:37

Autorităţile de sănătate publică Buzău au demarat anchete la nivelul Maternităţii Buzău, după ce prin această secţie medicală au trecut două femei confirmate ulterior cu COVID-19. Despre una dintre paciente, medicii ştiau că provine dintr-un focar de boală, însă despre cea de-a doua vestea confirmării infecţiei a venit ulterior, anunță news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Buzău, o tânără de 23 de ani din localitatea Râmnicelu care a născut, luni, la Maternitatea Buzău a fost confirmată pozitiv, ulterior, cu COVID-19.

Citește și: Pe linie de partid: de la frizerie, la conducerea Fondurilor Europene! Numire controversată a lui Ludovic Orban

Tânăra a fost izolată încă de la sosirea în Maternitatea Buzău într-un salon special amenajat pentru mamele infectate cu COVID-19, dat fiind că provenea dintr-un focar confirmat de coronavirus. Ulterior, a venit şi rezultatul testului care a arătat că ea este infectată. Lăuza a fost transferată, marţi, la spitalul de suport din Râmnicu Sărat, iar bebeluşul a rămas în Maternitaeta Buzău, la Neonatologie. Micuţul a fost testat, iar rezultatul este aşteptat încă.

”Copilul a fost izolat în incubator şi este internat în sectia Neonatologie. Nou-născului i s-a prelevat test pentru Covid 19 şi se asteaptă rezultatul. Pacienta este asimptomatică, având o stare generală bună”, a transmis Adrian Bunilă, purtător de cuvânt al SJU Buzău.

O altă femeie confirmată cu coronavirus a trecut prin Maternitatea Buzău. Este vorba despre o pacientă cu o boală oncologică, venită la maternitate, dar confirmată ulterior cu infecţie cu coronavirus. Şi această pacientă a fost transferată la Spitalul Municipal din Rm. Sărat.

Citește și: ‘Fata cu sparanghelul’, bani pentru PSD? Suma pe care ar fi băgat-o în campania social-democraților

Maternitatea Buzău este supusă, marţi, unei dezinfecţii riguroase, iar DSP a decis testarea tuturor cadrelor medicale care au intrat în contact cu persoana cu afecţiune oncologică.