Se întâmplă în stare de ALERTĂ - BUBUIE un nou FOCAR de coronavirus, la un spital din Iași

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 22-05-2020 12:12

Se întâmplă în stare de alertă, când numărul cazurilor de coronavirus a scăzut la nivel național. Zece cadre medicale de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași au fost confirmate cu COVID-19. Testarea personalului a fost făcută după ce o asistentă a fost depistată cu noul coronavirus.

O anchetă epidemiologică este în desfăşurare la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, cea mai mare unitate de acest fel din zona Moldovei, conform Mediafax.

Citește și: Klaus Iohannis îi bagă în ȘEDINȚĂ pe Orban, Cîțu și Isărescu: discuții URGENTE despre economie

 

„Este vorba de 10 cadre medicale, majoritatea sunt asistenţi medicali, care au fost testaţi şi au ieşit pozitiv”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Personalul unităţii medicale lucrează în ture de două săptămâni, iar cei care revin la serviciu sunt testaţi. Astfel, una dintre asistente a fost confirmată cu infecţia cu noul coronavirus.

„La o testare o asistentă medicală a ieşit pozitiv, drept urmare am testat tot personalul medical care a lucrat în perioada respectivă şi au rezultat încă 9 cadre medicale infectate. Totul s-a întâmplat în sectorul non COVID, iar din o analiză preliminară a anchetei epidemiologice rezultă că personalul medical s-a infectat din exterior. Pare să fie o transmisie comunitară, venită din exteriorul spitalului”, a mai precizat Lucian Eva.

Şi pacienţii au fost testaţi, iar rezultatele urmează să ajungă în câteva zile.