Marian Mina, preşedintele CJ Giurgiu: Ministerul Sănătății nu își găsește timp să acrediteze Spitalul Județean Giurgiu să folosească PCR-ul

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 25-05-2020 16:08

Marian Mina, preşedintele CJ Giurgiu şi al PSD Giurgiu, acuză PNL că este preocupat doar de instalarea propriilor oameni în funcţii, în condiţiile în care aparatul de testare de tip PCR achiziţionat de autorităţile judeţene pentru Spitalul Judeţean Giurgiu stă nefolosit pentru că ministrul Sănătăţii nu îşi face timp să meargă la Giurgiu.

"Liberalii continuă să considere că județele în care majoritatea populației a votat PSD sunt de mâna a doua, astfel încât locuitorii acestora sunt privați abuziv de dreptul constituțional de acces la serviciile publice de sănătate. Principala preocupare a PNL este satisfacerea clientelei proprii, nu administrarea eficientă a unei țări aflate într-o multipla criză, economică și de sănătate.

Toate eforturile noastre de a aduce un echipament PCR în județ, de a-l monta într-un spațiu adecvat și de a pregăti medicii pentru a lucra cu acest aparat sunt zadarnice, câtă vreme Ministerul Sănătății nu își găsește timp să acrediteze Spitalul Județean Giurgiu să folosească PCR-ul în folosul giurgiuvenilor. Dar cum în guvernul ăsta se pare că beau apă unii după alții, preocupându-se numai să-și aranjeze rubedeniile în funcții plătite din bani publici, după ministrul Grindă, a venit rândul lui Nelu Tătaru să aplice modelul liberal de succes în propășirea neamurilor, făcându-și timp să și le numească în conducerea instituțiilor publice și a societăților comerciale cu capital majoritar de stat.

Neabătându-se de la sloganul ”prin noi înșine”, guvernul liberal a umplut sistemul sanitar românesc cu gropari, chelneri, șefi de sală, coafeze și lăutari, implementând astfel propriul program de guvernare cu oameni dedicați, specialiști în îngropăciuni, fanfare, parastase și colivă", scrie Marian Mina pe Facebook.