Deputatul PMP Marius Paşcan: 'Moţiunea împotriva ministrului Educației este doar un exerciţiu de propagandă politică'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 25-05-2020 22:44

Deputatul PMP Marius Paşcan a declarat, luni, că moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei este doar "un exerciţiu de propagandă politică" utilizat de Pro România şi PSD pentru imagine, menţionând că activitatea Monicăi Anisie a fost ''rezonabilă'' în această perioadă.

"Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie, considerăm că este doar un exerciţiu de propagandă politică, electorală, pe care PSD, Pro Europa şi ceilalţi sateliţi politici o utilizează acum strategic căutând exclusiv beneficii pentru propria imagine şi percepţie publică. Oare care partide, prin guvernări repetate şi majorităţi parlamentare longevive, au pus umărul decisiv la industria fabricilor de diplome din România, promovându-şi clientela politică şi validând impostura, mediocritatea prin titluri academice pompoase, fără nicio acoperire în realitate? Oare nu se doreşte acum tocmai îndepărtarea ministrului Educaţiei pentru a se putea porni din nou tiparniţele de titluri universitare?", a spus Paşcan, la dezbaterea moţiunii în Camera Deputaţilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

El a arătat că demersul moţiunii simple ar putea să fie o tentativă de îndepărtare a ministrului pentru evitatea organizării examenelor de Bacalaureat şi de Evaluare Naţională.

"În spaţiul public abundă o serie de scenarii apocaliptice privitoare la organizarea examenelor în perioada următoare, să reprezinte oare acest demers politic tocmai o tentativă de îndepărtare a ministrului actual în speranţa că va fi evitată, într-un final, organizarea examenelor de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională? (...) Putem, în mod legitim, rezuma că se doreşte eliminarea din Guvern a actualului ministru al Educaţiei tocmai pentru că nu renunţă la organizarea examenelor în această perioadă de criză în care, inevitabil, are de suferit în ansamblu educaţia? Este o tentativă de anulare a oricărui spirit concurenţial, promovându-se mentalitatea distrugătoare a egalizării artificiale, prin imixtiune politică, a tuturor elevilor din România. Poate că se găsesc din rândul parlamentarilor, iniţiatori ai moţiunii, părinţi care vor să-şi scutească copiii de examene", a adăugat Paşcan.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Liderul PMP a spus că apreciază activitatea ministrului Anisie ca fiind ''rezonabilă''.

"În calitate de preşedinte executiv al PMP apreciez activitatea doamnei Monica Anisie în fruntea Ministerului Educaţiei - a fost rezonabilă în această perioadă. Vă readuc aminte că ministrul Educaţiei a fost cel dintâi în Guvern care atras atenţia asupra pericolului coronavirusului şi a propus închiderea şcolilor şi a grădiniţelor în 11 martie. Era pe vremea când unii se mai jucau egoist de-a anticipatele. De bine de rău Teleşcoala a funcţionat în această perioadă, chiar dacă au existat şi sincope", a menţionat Paşcan.

Votul asupra moţiunii va fi dat miercuri.